Εκτύπωση σελίδας

"Κλειστά Οινοποιεία" προειδοποιητικό, πανελλαδικό κλείσιμο των οινοποιείων τη Δευτέρα 25/1

Δημοσιεύθηκε στις 14 Ιανουάριος 2016 "Κλειστά Οινοποιεία"  προειδοποιητικό, πανελλαδικό κλείσιμο των οινοποιείων τη Δευτέρα 25/1

Κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους οι οργανώσεις του αμπελοοινικού τομέα στην επιβολή του ΕΦΚ στο κρασί, καθώς ελάχιστες μέρες από την έναρξη ισχύος του σχετικού νόμου εμφανίσθηκαν τεράστια και σε μεγάλο βαθμό δυσεπίλυτα προβλήματα που μπλοκάρουν τη λειτουργία των οινοποιείων θέτοντας σε κίνδυνο τη βιωσιμότητά τους.

Στο πλαίσιο αυτό, στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της Διεπαγγελματικής Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ), ύστερα από εισήγηση του προέδρου της κ.Γ. Βογιατζή, μεταξύ άλλων, αποφασίσθηκε:

 η προσφυγή στη δικαιοσύνη, με κατάθεση εντός των ημερών στο ΣτΕ, αίτησης αναστολής της νομοθετικής διάταξης που επιβάλλει ΕΦΚ στο κρασί,

* το προειδοποιητικό, για πρώτη φορά στην ιστορία του κλάδου, κλείσιμο των οινοποιείων της χώρας τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, σαν μια συμβολική κίνηση που προβάλει στο παρόν μια πιθανή εικόνα του κοντινού μέλλοντος χωρίς οινοποιεία και συνεπώς χωρίς αμπελουργία και ελληνικό κρασί.

Ακόμη, αποφασίσθηκαν μια σειρά ενέργειες και για τις οποίες θα υπάρξει ενημέρωση προσεχώς αφού προηγηθεί διαβούλευση με περιφερειακούς και άλλους φορείς .


Τελευταία νέα & ενημερώσεις

Σε λειτουργία η πλατφόρμα για την επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες ειδικού καθεστώτος

Ξεκίνησε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η ψηφιακή διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την επιστροφή ΦΠΑ σε αγρότες ειδικού καθεστώτος, μέσα από την ψηφιακή πύλη myAADE.

Διαβάστε περισσότερα 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο  Γ.Α.Σ.Ιωαννίνων  “ΕΝΩΣΗ αγροτών”, κάνει γνωστό στους αγρότες ότι σύμφωνα με την τροποποίηση της με αριθμό 127754 ΕΞ 2022/09-09-2022 

Διαβάστε περισσότερα 

Παρατάθηκε η υποβολή συμβάσεων συμβολαιακής γεωργίας στην Α.Α.Δ.Ε. έως τις 31 Μαρτίου

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η απόφαση 43349 ΕΞ 2025 με την οποία τροποποιείται η απόφαση 127754 ΕΞ 2022

Διαβάστε περισσότερα