Εκτύπωση σελίδας

ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΑΓΡΟΤΕΣ

Δημοσιεύθηκε στις 05 Αύγουστος 2019

ΠΡΟΣ:

 ΠΡΟΣ

1. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ,

 Κο ΧΡΗΣΤΟ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ

2. ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ,

Κο ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟ

3. ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ,

Κο ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΙΤΣΙΛΗ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ,

ΥΠΟΥΡΓΟ Κο ΜΑΚΗ ΒΟΡΙΔΗ

Κύριοι,

όπως διαπιστώθηκε κατά την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων του φορολογικού έτους 2018, πολλοί αγρότες παρ’ ότι πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για τον χαρακτηρισμό τους σαν κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, 

δεν κατόρθωσαν να λάβουν την βεβαίωση από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας για τον χαρακτηρισμό τους σαν κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, προκειμένου να ενημερωθεί ο κωδικός 037-038 του Ε1 και να τύχουν του αφορολόγητου όπως ορίζει ο νόμος, επειδή κατά το έτος 2018 δεν υπέβαλλαν εν αγνοία τους την ΕΑΕ (Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης), η οποία όμως υποβλήθηκε κανονικά το έτος 2019.

Επίσης, με την ευκαιρία, θα θέλαμε να σας θέσουμε ένα θέμα το οποίο απασχολεί μεγάλο αριθμό αγροτών, οι οποίοι παράλληλα με την ατομική τους επιχείρηση στον πρωτογενή αγροτικό τομέα είναι και μέλη σε εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται αμιγώς στον πρωτογενή αγροτικό τομέα, τα δε εισοδήματά τους όμως από την εταιρεία δεν θεωρούνται αγροτικά με αποτέλεσμα να χάνουν την ιδιότητα του κατά κύριο επάγγελμα αγρότη, το οποίο συνεπάγεται αφενός απώλεια του αφορολόγητου και αφετέρου δημιουργούν τεράστια προβλήματα για την συμμετοχή τους στα προγράμματα του Π.Α.Α. τα οποία προκηρύσσονται.

Γι’ αυτό σας παρακαλούμε όπως στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας να επιληφθείτε των παραπάνω θεμάτων προκειμένου να δοθεί λύση και να αρθεί η αδικία στους παραπάνω αγρότες και να τους δοθεί η δυνατότητα να λαμβάνουν την βεβαίωση του κατά κύριο επάγγελμα αγρότη και παράλληλα να υποβάλλουν τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις για το φορολογικό έτος 2018 χωρίς κυρώσεις.

Με την πεποίθηση ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημά μας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ευαισθησία σας για τον αγροτικό τομέα αλλά και τη δυσχερή θέση στην οποία βρίσκεται, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και είμαστε στη διάθεση σας για οτιδήποτε απαιτηθεί.

                                                     Για τον Γ.Α.Σ. Ιωαννίνων

                                                          “ΕΝΩΣΗ αγροτών

     Ο      ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ 

  ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ       ΜΠΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗΣ

                                                                                                 

 

 


Τελευταία νέα & ενημερώσεις

Σε λειτουργία η πλατφόρμα για την επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες ειδικού καθεστώτος

Ξεκίνησε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η ψηφιακή διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την επιστροφή ΦΠΑ σε αγρότες ειδικού καθεστώτος, μέσα από την ψηφιακή πύλη myAADE.

Διαβάστε περισσότερα 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο  Γ.Α.Σ.Ιωαννίνων  “ΕΝΩΣΗ αγροτών”, κάνει γνωστό στους αγρότες ότι σύμφωνα με την τροποποίηση της με αριθμό 127754 ΕΞ 2022/09-09-2022 

Διαβάστε περισσότερα 

Παρατάθηκε η υποβολή συμβάσεων συμβολαιακής γεωργίας στην Α.Α.Δ.Ε. έως τις 31 Μαρτίου

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η απόφαση 43349 ΕΞ 2025 με την οποία τροποποιείται η απόφαση 127754 ΕΞ 2022

Διαβάστε περισσότερα