Εκτύπωση σελίδας

ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

Δημοσιεύθηκε στις 08 Ιούνιος 2022

ΠΡΟΣ:

ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. ΧΡΗΣΤΟ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ,
• ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. ΘΕΟΔΩΡΟ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ
• ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟ

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Όπως καλά γνωρίζετε, τα δυσθεώρητα κόστη παραγωγής στην κτηνοτροφία απειλούν τον κλάδο με αφανισμό,

δεδομένου του ότι σχεδόν κανείς κτηνοπτηνοτρόφος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα κόστη αυτά.
Παράλληλα το κλείδωμα των τραπεζικών λογαριασμών για κτηνοπτηνοτροφικά δάνεια τα οποία βρίσκονται στην εκκαθάριση της πρώην Α.Τ.Ε, σε συνδυασμό με την αδυναμία πληρωμής των λογαριασμών της Δ.Ε.Η λόγω της υπέρμετρης αύξησης από την επιβολή της ρήτρας αναπροσαρμογής αλλά και των ασφαλιστικών εισφορών και φόρων, έχουν εντείνει το πρόβλημα, κάτι το οποίο καθιστά επιτακτική όσο ποτέ την ανάγκη μιας γενναίας και μακροχρόνιας ρύθμισης η οποία θα δώσει ανάσα στον δοκιμαζόμενο κτηνοπτηνοτροφικό κλάδο, προκειμένου να συνεχίζει να παράγει.
Με δεδομένο ότι ο πρωτογενής τομέας αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της εθνικής οικονομίας έχουμε την πεποίθηση ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημά μας γι’ αυτό σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση
Για τον Γ.Α.Σ.Ι “ΕΝΩΣΗ αγροτών”
O Πρόεδρος του Δ.Σ

 Θεοχάρης Λιούρης


Τελευταία νέα & ενημερώσεις

Σε λειτουργία η πλατφόρμα για την επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες ειδικού καθεστώτος

Ξεκίνησε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η ψηφιακή διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την επιστροφή ΦΠΑ σε αγρότες ειδικού καθεστώτος, μέσα από την ψηφιακή πύλη myAADE.

Διαβάστε περισσότερα 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο  Γ.Α.Σ.Ιωαννίνων  “ΕΝΩΣΗ αγροτών”, κάνει γνωστό στους αγρότες ότι σύμφωνα με την τροποποίηση της με αριθμό 127754 ΕΞ 2022/09-09-2022 

Διαβάστε περισσότερα 

Παρατάθηκε η υποβολή συμβάσεων συμβολαιακής γεωργίας στην Α.Α.Δ.Ε. έως τις 31 Μαρτίου

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η απόφαση 43349 ΕΞ 2025 με την οποία τροποποιείται η απόφαση 127754 ΕΞ 2022

Διαβάστε περισσότερα